Online Diary catatan buat tersayang

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Wednesday, 9 May 2012


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday, 23 March 2012

kepada semua follower and penyinggah blog ini :
aku dah tuka link blog kepada 
simiaamira.blogspot.com

#rajin-rajinlah follow blog baru aku okeh ! love u all !

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday, 9 March 2012

KERJA ?

Alhamdulillah .. harini aku dapat satu penyelesaian .
aku di terima untuk bekerja di BUTIK NAJAH .
tak sangka aku diterima dalam masa yang cepat .
mungkin ini rezeki aku --  dan DIA tahu ini jalannya ..
DIA sangat sayangkan hambanya .TERIMA KASIH !

kenapa aku kerja ? tak penat ke ?
weekend ? masa untuk aku rehatkan tulang empat kerat aku.
tak apa . aku tak kesah semua tu .
yang penting aku dapat sesakan diri .
hoi masalah . jauh lah kau .
aku cuba pecut lari dari kau .
sesakan diri dengan melihat suasana baru ,tugas baru  . yeah .. aku bersemangat untuk esok !
lepas ni mesti kau rindu (haha.. perasan je.)
tak aku merimaskan kau lagi dgn kebosanan aku tuh .
tak ade lagi mak nenek yang 24 jam menyelit dlm line telepon .
yang selalu degil tak reti bahasa .
tak apa . aku cuba ikut yang kau ertikan ---
 cinta --
 tak perlu hari2 ada.
tak perlu hari2 jumpa.
tap perlu hari2 rindu.
tak perlu hari2 dekat.

yang penting --
YANG PEDULI.

YA .aku cuba simpan dari kau walaupon aku menggila merindukan kau .
cuba sembunyi perasaan yang terlalu sayang mati-matian ini .

#aku cuba mencari agenda  , untuk hubungan ini tidak kenal kebosanan  .kerana aku jadi bodoh yang amat bila aku sunyi kebosanan . moga-moga kau mengerti ,kenapa aku pilih jalan ini#
 AKU SAYANG KAU MATI-MATI !
aku terlalu bergantung pada kau ,sampai aku lupa aku punya jasad dan nyawa sendiri
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Thursday, 8 March 2012

 TENTANG RASA
Kadang-kadang orang sangka wajah  ni tak rasakan perit kat hati ..
Tapi tahu tak ?   aku juga   berwajah begini .
Hodoh ! lemah ! tak bermaya  ! cengeng ! lembik !
kadang-kadang  bila kita rasa semua org ada ramai di keliling kita tp
berapa org yang perasan sebenarnya kita derita?
dah selalu aku merasa seperti  ini .
dah terlalu biasa !! dan ..
dah terlalu biasa seperti  ini.

telah aku bagi seluruh jiwa ini
ku koyakkan ku jahitkan terus ke hati .
tak aku minta wang dan harta .
tak aku minta layanan raja.
tak aku minta kau datang jauh bermeter untuk melayan kerenah aku  si mengada.
Cuma aku minta pada ALLAH SWT .
dalam keadaan aku bersujud tubuh sehingga terkebas setiap rongga,
aku meminta dia izinkan kamu untuk aku
aku merayu agar disudikan nafas kau milik aku.
aku memujuk dia datangkan kau selalu.
aku menyembah agar dihulurkan ikhlas hati kau untuk aku.
jgn kau lakukan untuk sekadar menjaga hati .

kenapa aku begini ? kerana aku terguris dgn ape yg kau perkatakan malam tadi.
tapi aku percaya kau begini kerana aku yang mengada . #MAAF#
Sayang kau  sampai  ke hari tua .
semoga ke bila-bila --  biar nyawa memenggal kita berderai .

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Wednesday, 29 February 2012

17 RINDU

 how much I miss HIM ?? ..
I MISS HIM more than word can say ..
I though about  him  all the time   !
  •   Rindu nak pegang tangan DIA ketat-ketat.
  •   Rindu pipi dia.
  •   Rindu nak geget dia .
  •   Rindu nak ugut dia yang aku nak duduk tengah jalan .
  •   Rindu nak dia pujuk depan ruma .
  •   Rindu nak naik BUMBLE BLUE dia .
  •   Rindu nak g kelas sama-sama.
  •   Rindu nak jalan-jalan dgn dia.
  •   Rindu nak tengok muka dia marah yang tak penah jadi tue . (tapi takot jugak kadang2 ..haha.)
  •   Rindu  nak conteng buku kerja dia .
  •   Rindu nak pakaikan dia sepet rambut and ikat rambut dia .. and  1.2.3….. SNAP ! hehe.
  •   Rindu nak masakan utk dia walaupon kadang-kadang tak sedap sebb dia lah pengadil masakan pertama aku.
  •   Rindu nak makan nasi putih daging merah dgn dia .
  •   Rindu sengaja nak lambat-lambatkan masa bila dia anta balik rumah.
  •   Rindu nak tguk muka dia risau bila something happen kat aku
  •   Rindu nak dengar masalah dia
  •   Rindu nak wish ILOVEYOU kat dia depan-depan mata . then dpt kiss kat dahi .. upsss .. hehe. 

Lastly ,rindu macam2 .. banyak sangat perkara yang aku dgn dia selalu wat sama-sama! And I hope .. benda yang sama dapat aku  buat sama-sama  dgn dia da dekat nanti .. buat masa ni , aku cuba kuatkan diri aku utk masa depan aku dgn dia ,  and harapan orang yang sayangkan aku dgn dia .. tapi aku cengeng ! sebab aku terLAMPAU rindukan dia ! BIE IMISSYOUSOMUCH  !!!  oke2 cukupla bermadah helah ! next time mengarut lagi ..  wish me luck and my best !


Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday, 24 February 2012


Hey si cilik ! i love you so much ..


memang bijakkkk !

usaha tangga kejayaan .. cuba lagi sayanggg ..

suara : walaupun  dia pelat menyebut nama aku (atak nia) .Dia mampu membuat aku gembira berwarna-warni .Terima kasih TUHAN kau berikan aku si kecil ini teman setia aku yang tak pernah menyakitkan hati aku !
#iloveyoumohamadhazril#

<3 <3 <3





Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Monday, 20 February 2012

Everything is NEW ! 




 















HEY , guys ..
Assalamualaikum wbt ..

Act  lama dah aku tinggalkan dunia blogging ni … selepas setahun menyepi diri  ALAHAMDULILLAH aku masih dipanjangkan umur untuk berkongsi serba sedikit tentang ceritera hidup aku dgn korang semua dalam blog ni lagi. Btw semua entry yang aku post sebelum nie dah pun aku padam ..tak perlu ditanya KENAPA? ..tetapi jawab mungkin ada kebaikannya bila kita membuat sesuatu keputusan.
Okelah ,first of all, this year umur aku dah pon menjejaki 20 tahun ! omg ! dah tua ke aku ?!! ..hee ,pejam celik,pejam celik,tuptap .. dah besar dah anak EN.SELAMAT ni . tp perngai tu dah betul2 besa ke ? haihh jgn nak kerek dgn usia yang ade puluh blkg tue !
Hee :)
haa.. meh sini intai cerita kat bwh  yang aku maksudkan dekat tajuk tu ..

ALHAMDULILLAH .. tahun 2012 membuat  hati keras ketong aku ni  membuat sesuatu yang selama ni orang yang sayangkan aku mahukan ,dan satu benda yang wajib aku perlu lakukan. Terima Kasih TUHAN, masih diberikan umur dan waktu untuk aku berubah  menjadi seorang gadis yang menutup rambutnya dengan helaian kain yang SUNNGUH INDAH  dan SUNGGUH CANTIK  bg aku .Alhamdulillahhh.. Berkat doa MAMA siang malam sudah pun di kabulkan ALLAH !.", ketika itu jelas terpancar di mata mama aku sinar kegembiraan . Pernah aku terdengar, berlipat kali gandalah pahala seorang anak yang menggembirakan hati ibu sendiri .Alhamdulillah. Aku dipilih Allah untuk menjadi salah seorang daripada golongan itu.
Tak aku lupa juga berkat doa seorang  jiwa aku AMARUDEEN B. AMIR  yang  selalu menginginkan aku untuk bertudung . TERIMA KASIH sayang ! , apa yang awak inginkan membuat saya  betul-betul berubah .memang sebelum ni aku penah berjanji dgn dia untuk bertudung bila hubungan kami mencapai setahun . haih .. sesat betul niat aku pada masa tu . sepatutnya bertudung kerana ALLAH ! Alhamdulillah,sekarang aku bertudung ikhlas kerana ALLAH  dan aurat aku yang perlu aku jaga . Dan JANJI yang pernah aku janjikan kerana hubungan itu ,aku jadikan sebagai semangat yang sentiasa mendorong aku  ke mana saja aku pergi,and Alhamdulillah kami kekal hingga ke hari ini. I LOVE YOU AMARUDEEN B. AMIR ! awk lelaki pertama yang saya kenal yang mendorong saya kearah kebaikan . I admit it ,its hard to find someone like you sayang .
Aku tekankan, bukan mudah untuk sesuatu perubahan. You fight to hold on and you fight to let go. And I found that change is not easy. I'm struggling to change everything I did before, the way I enjoyed my life, those clothes, those friends I hang out with and so many more. Sometimes Aku rasa jealous tengok my friends enjoying their life like I used to live before (I know I shouldn't feel that way) but it just came across my mind. And also rasa menyesal, "kenapa aku berubah kearah ini?'". But when those thoughts came, I motivate myself. I should thank God because he chose me, aku tak patut rasa menyesal, I should thank Him !!
Now aku rasa lagi dekat dengan Dia and also my family,my love and friends. Aku tahu iman aku masih tidak kuat. Aku sangat takut suatu hari nanti, aku kembali semula kepada lifestyle aku sebelum ini. Aku berharap agar Allah sentiasa  kuatkan hati aku hadapi dugaan macam tu. At the same time, aku sendiri kena cari  ape yang patut dilakukan and ubah hidup aku sikit demi sikit. InsyaAllah.. Aku juga perlukan sokongan keluarga dan rakan-rakan kenalan. Alhamdulillah so far, sokongan  dari mama ,ayah ,family , bie aku (amarudeen) n kawan-kawan byk membantu dlm masa sekrg ni and hope for forever .
Insyaallah !
P/S : JOM BERUBAH ! :)



Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen