Online Diary catatan buat tersayang: March 2012

I made this widget at MyFlashFetish.com.

Friday, 23 March 2012

kepada semua follower and penyinggah blog ini :
aku dah tuka link blog kepada 
simiaamira.blogspot.com

#rajin-rajinlah follow blog baru aku okeh ! love u all !

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Friday, 9 March 2012

KERJA ?

Alhamdulillah .. harini aku dapat satu penyelesaian .
aku di terima untuk bekerja di BUTIK NAJAH .
tak sangka aku diterima dalam masa yang cepat .
mungkin ini rezeki aku --  dan DIA tahu ini jalannya ..
DIA sangat sayangkan hambanya .TERIMA KASIH !

kenapa aku kerja ? tak penat ke ?
weekend ? masa untuk aku rehatkan tulang empat kerat aku.
tak apa . aku tak kesah semua tu .
yang penting aku dapat sesakan diri .
hoi masalah . jauh lah kau .
aku cuba pecut lari dari kau .
sesakan diri dengan melihat suasana baru ,tugas baru  . yeah .. aku bersemangat untuk esok !
lepas ni mesti kau rindu (haha.. perasan je.)
tak aku merimaskan kau lagi dgn kebosanan aku tuh .
tak ade lagi mak nenek yang 24 jam menyelit dlm line telepon .
yang selalu degil tak reti bahasa .
tak apa . aku cuba ikut yang kau ertikan ---
 cinta --
 tak perlu hari2 ada.
tak perlu hari2 jumpa.
tap perlu hari2 rindu.
tak perlu hari2 dekat.

yang penting --
YANG PEDULI.

YA .aku cuba simpan dari kau walaupon aku menggila merindukan kau .
cuba sembunyi perasaan yang terlalu sayang mati-matian ini .

#aku cuba mencari agenda  , untuk hubungan ini tidak kenal kebosanan  .kerana aku jadi bodoh yang amat bila aku sunyi kebosanan . moga-moga kau mengerti ,kenapa aku pilih jalan ini#
 AKU SAYANG KAU MATI-MATI !
aku terlalu bergantung pada kau ,sampai aku lupa aku punya jasad dan nyawa sendiri
Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

Thursday, 8 March 2012

 TENTANG RASA
Kadang-kadang orang sangka wajah  ni tak rasakan perit kat hati ..
Tapi tahu tak ?   aku juga   berwajah begini .
Hodoh ! lemah ! tak bermaya  ! cengeng ! lembik !
kadang-kadang  bila kita rasa semua org ada ramai di keliling kita tp
berapa org yang perasan sebenarnya kita derita?
dah selalu aku merasa seperti  ini .
dah terlalu biasa !! dan ..
dah terlalu biasa seperti  ini.

telah aku bagi seluruh jiwa ini
ku koyakkan ku jahitkan terus ke hati .
tak aku minta wang dan harta .
tak aku minta layanan raja.
tak aku minta kau datang jauh bermeter untuk melayan kerenah aku  si mengada.
Cuma aku minta pada ALLAH SWT .
dalam keadaan aku bersujud tubuh sehingga terkebas setiap rongga,
aku meminta dia izinkan kamu untuk aku
aku merayu agar disudikan nafas kau milik aku.
aku memujuk dia datangkan kau selalu.
aku menyembah agar dihulurkan ikhlas hati kau untuk aku.
jgn kau lakukan untuk sekadar menjaga hati .

kenapa aku begini ? kerana aku terguris dgn ape yg kau perkatakan malam tadi.
tapi aku percaya kau begini kerana aku yang mengada . #MAAF#
Sayang kau  sampai  ke hari tua .
semoga ke bila-bila --  biar nyawa memenggal kita berderai .

Kalau Anda Suka Entry Ini Like dan Comment

 
Copyright © . All Right Reserved by Lyssa Faizureen